Jesteśmy parą kochająca grzyby i szukającą nowych wyzwań. Nasza historia z boczniakami rozpoczyna się w Małopolsce w okolicy pięknej doliny Cedronu. Po przeprowadzce z miasta na wieś, w czasie lockdownu, rodzą się nowe pomysły w głowie na to, co można robić w wolnym czasie. Spacery, wycieczki, własny ogródek i ten zawsze wyczekiwany początek jesieni, kiedy to można znaleźć piękne okazy grzybów w okolicznych lasach. Szkoda tylko, że tymi cudami natury można się było cieszyć przez krótki okres w roku. Mówią jednak szukajcie a znajdziecie i tak pewnego pięknego dnia pojawił się w naszym domu balot boczniaków. Doglądanie balotu, oglądanie całego procesu wzrostu boczniaków aż w końcu pierwszy kęs z patelni dały początek miłości do tych wyjątkowych grzybów. Od tego momentu zaczęliśmy zbierać informacje na temat boczniaków, ich uprawy i korzyści płynących z ich spożywania. Pogłębiliśmy wiedzę na temat warunków uprawy boczniaka, balotów – jaki stworzyć żeby urosły piękne i zdrowe boczniaki, nowych dań – jakie potrawy można z nich przyrządzić. Odkrywamy korzyści ze spożywania boczniaków na własnej skórze – są to naprawde lecznicze grzyby. Dzięki nim poznajemy ciągle coraz to nowsze doznania kulinarne i korzyści płynące z ich spożywania – po prostu kochamy boczniaki 🙂 Wierzymy, że grzyby to jedzenie przyszłości i tą miłością chcemy dzielić się ze wszystkimi, dlatego powstały SMAKI NA BOCZNIAKI.