Instrukcje: Boczniaki pokroić i ugotować. Marchew, cebulę i czosnek przysmażyć na oleju i maśle. Następnie dodać do boczniaków. Dodać 2 płaskie łyżki

Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej 200 ml ciepłej wody 20 g świeżych drożdży (lub 7 g suchych drożdży) 1 łyżeczka

Składniki: 200 g makaronu penne mała cebula ząbek czosnku 8-9 suszonych pomidorów 200 g boczniaków łyżka masła olej 150 ml śmietanki 30℅

Składniki: boczniak cytrynowy (ze zbioru) cebula papryczka chilli papryka słodka batat ząbek czosnku łyżka sosu sojowego sól i pieprz do smaku tłuszcz

Składniki: Na ciasto do pierogów: 3 szklanki mąki pszennej 1 jajko 3/4 szklanki ciepłej wody Szczypta soli Na farsz: 250g boczniaków, posiekanych

Składniki: 3 jajka około 100 g pokrojonych boczniaków posiekana ostra papryczka chili (możesz dostosować ilość do własnych upodobań) 2 łyżki posiekanej świeżej

Składniki: Odetnij nóżki boczniaków (możesz je dodatkowo rozciąć na pół), kapelusze zostaw w całości. Następnie rozgrzej oliwę na patelni i dodaj przeciśnięty

Składniki: Instrukcje: Przygotuj 3 miseczki: do jednej wsyp mąkę, do drugiej dodaj roztrzepane jajka z przyprawami (sól, pieprz, papryka), a do trzeciej

Koszyk